PALME MORDET.

Enligt opinionsundersökningar är det endast ca 20 procent av svenskarna som tror på åklagare Krister Petersons teori om Skandiamannen Stig Engström är Olof Palmes mördare. Det visar att svenska folket är klokare och mer misstänksamma än man kunde tro.

Det enda åklagare Krister Peterson lyckades visa var att Stig Engström ljugit. Sannolikt för att hans personlighetstyp gjorde honom benägen att göra sig märkvärdig. Beviset för att Stig Engström var Palme-mördare var; eftersom han ljugit var han mördaren. Eller omvänt; han ljög eftersom han var mördaren. Dessutom hade han mörk rock, keps och handledsväska. Vilket också ansågs belastande. Hur många passade beskrivningen in på den natten i Stockholm? Väldigt många! Ett vittne, den s.k. Chevamannen, hörde båda skotten och vände bilen på Sveavägen och hann se mördaren “älga” iväg. Han är som vittne säker på att Stig Engström kom till platsen strax efter. Han kan således inte vara mördaren. Ändock säger åklagare Krister Peterson att ingen såg Stig Engström på mordplatsen.

Jan Guillou skrev i Aftonbladet. “Palmeutredningen – berget som födde en mus”. En död mus vill jag tillägga

Det åklagare Krister Peterson hade att anföra hade inte räckt till åtal än mindre någon fällande dom. Den enda person mot vilken bevisningen räckt till åtal och i tingsrätten fällande dom är Christer Pettersson. Han friades i hovrätten bl.a. på grund av en tafflig och felaktigt utförd vittneskonfrontation med Lisbeth Palme. Om jag förstått saken rätt hävdar tidigare spaningsledaren Ölvebro att mordet är ”polisärt uppklarat”. Vi förstår vad han menar med det. Som polis får han inte kvälja dom.

Stefan Löfven har liksom maktetablissemanget anammat åklagare Krister Petersons teori. Det förstår vi varför.

Sönerna Palme som tidigare stött Lisbeth Palmes uppfattning har ändrat uppfattning. Lisbeth Palme ändrade dock aldrig under livet vittnesmålet och övertygelsen om att det var Christer Petterson som mördade Olof Palme.

Privatspanarna kan fortsätta. En del har riktigt galna teorier andra resonerar klokt och med sakargument för något av de idag över hundra olika s.k. Palme-spåren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: