KLIMAT-GRETAS SAMHÄLLELIGA ROLL

Sekten kring Klimat-Greta tenderar att söka svar bland beteendevetare på varför vi systematisk och upprepat kritiserar Klimat-Greta. Denna deras utgångspunkt gör det också möjligt att förstå deras känslomässiga bindning till Klimat-Greta och svårigheten att ta in saklig kritik och i grunden förstå Klimat-Gretas destruktiva roll (vilken hon naturligtvis är omedveten om styrd som hon är av entouraget med pappan, Rentzhog mfl.).

Om man vill ha seriösa svar på varför vi fokuserar bl.a. Klimat Greta bör man söka sig till de empiriska vetenskaperna samhällsvetenskap och nationalekonomi. Beteendevetare som socionomer och genus teoretiker tillhör inte tungviktarna bland akademiker, för att uttrycka det milt. Själv hämtar jag aldrig argument från så svagt akademiskt håll. Det kan dessutom på rent vetenskapsteoretiska grunder ifrågasättas om de ens tillhör vetenskaperna. Läs Karl R Popper, Mario Bunge m.fl.

Man bör känna säkert till att krigsfartyg ända från vikingatid (800-tal) och fram emot det slutande 1700- och begynnande 1800-talet hade figurer i stäven, s.k. galjonsfigurer. Dessa symboliserade kungen eller nationen. Därifrån begreppet galjonsfigur för någon som symboliserar något/någon.

Klimat-Greta är en sådan galjonsfigur för klimat-alarmismen tillsatt och finansierad av de globalistiska nätverken och oligarkerna. Med uppgift (framgångsrikt så långt med rent sektliknande uppställning) att dupera och lura den fåkunniga hopen av medborgare.

Det är bakgrunden – den samhälleliga rollen ”Klimat-Greta” inte den dysfunktionella personen Greta Thunberg – till den kritik som jag och andra riktar emot Klimat-Greta- Det är en del i kampen för att upplysa medborgarna om vad klimat-alarmismen står för och leder till i förlängningen. Hot mot nationen och demokratin! Redan idag förespråkar Rockström och Holmgren öppet att demokratin sätts på paus. Än värre uppfattningar står Klimat Greta och Extinction Rebellion för med sina falska påståenden om massutrotning och en apokalyptisk undergång.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: