SVT: Greta ”låter som en vänsterpopulistisk politiker”

Greta Thunbergs budskap ”blir alltmer vänsterpopulistiskt”. Det är analysen av SVT:s ”klimatkorrespondent” och PK-journalist Erika Bjerström efter att ha tagit del av Klimat-Gretas tal på ett pågående klimat-jamboree i Madrid.

Det är intressant att också statstelevisionen börjar dra öronen åt sig inför det allt galnare budskapen från det Thunbergska entouraget. Tidigare har BBC konfronterat Klimat-Greta/Extinction Rebellion med utgångspunkt i IPCC:s analyser som inte alls ger grund för hennes påståenden om tidshorisonter och konsekvenser.

Nyligen publicerade Greta Thunberg en artikel i George Soros (Open Society) tidning Project Syndicate. I artikeln slog den 16-åriga skolflickan fast att den så kallade klimatkrisen inte bara handlar om klimatet utan även om kampen mot ”rasistiska” och ”patriarkala förtryckarsystem”.

Klimat-Greta kräver också enligt Bloomberg att Norge avvecklar sin oljeproduktion, som hon menar hotar ”barns rättigheter” över hela världen.

Tidigare har Klimat-Greta och hennes partners i Extinction Rebellion (en vänsterextrem organisation) drivit tesen – bl a i talet i FN – om en förestående massutrotning (mass extiction) av vad man kan förstå arter, människor och inte minst s.k. ”urbefolkningar.”

Hur länge kan galenskapen pågå innan vanligt folk börjar vakna och synar vad allt detta egentligen – inkl utnämningen i Time – handlar om. Nämligen globalisternas försök att krossa nationalstaten och införa en klimatdiktatur – ”krävs av klimatnödläget” – med en världsregering i spetsen. Holmberg o Rockström förespråkar öppet att ”demokratin skall sättas på paus.”

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: