FÖRFALLET PÅ UNIVERSITETEN ÄR TOTALT – EXEMPLET OXFORD.

I mångfaldspolitikens och identitetspolitikens namn erbjuds nu elever från ”missgynnad bakgrund” men med sämre betyg platser på Oxford University.

Från och med 2020 kommer 250 elever från statliga skolor att slippa studieavgifter och få gratis boende som en del av ett projekt som syftar till att rekrytera elever med en missgynnad bakgrund. 50 av dessa ska bestå av bland annat flyktingar som kommer att bli berättigade till erbjudanden baserade på lägre betyg.

Det är egentligen värre än bara sämre betyg och ”missgynnad bakgrund”. Vi vet att migranterna de senaste fem åren kommer från länder i MENA (Mellanöstern och Nordafrika) med ett genomsnittligt IQ på 70 – 80 medan IQ i våra länder ligger på ca 100. Det betyder att de saknar kognitiva förutsättningar att klara studierna. De begåvade elever som inte får plats utan undanträngs medför en nationellt och genomsnittligt sämre utbildningsutveckling och färre examinerade högutbildade med konsekvenser för tillväxten i ekonomin. Redan idag är det så att den genomsnittliga IQ-nivån i exempelvis Sverige är sjunkande beroende på inflödet av drygt en miljon migranter från MENA med en lägre genomsnittlig IQ än etniska svenskar. Det syns också i skolorna med sjunkande resultat och sämre utbildningsförutsättningar för alla inklusive de begåvade.

Med projektet vill Oxford öka mångfalden och till 2023 hoppas man på att 25 procent (OBS en fjärdedel!) av de nya eleverna kommer från landets mest underrepresenterade bakgrunder. De brittiska universiteten är satta under press att anta fler elever från etniska minoriteter och annan missgynnad bakgrund. I förlängningen en ren katastrof för högre utbildning, kvalitet och tillväxt i UK.

Massmigrationen av muslimer och dess konsekvenser kommer att slå sönder den europeiska kulturen och den sociala sammanhållningen ända in i det totala förfallet.

Källa: https://www.telegraph.co.uk/news/2019/05/20/oxford-university-agrees-let-disadvantaged-students-lower-grades/

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: