SANNINGSMINISTERIET

 

Statstelevisionen är med det nya finansieringssystemet via skattsedeln en enormt överfinansierad institution med sina årliga 8,5 miljarder kronor. Att statstelevisionen är överbemannad med journalister och administratörer som inte behöver överprestera (för att uttrycka det försiktigt) för att få ut sin lön visste vi redan tidigare.

För dessa 8,5 miljarder levereras via nyhetsprogram fake news, halvsanningar och utelämnanden. Skall man hålla sig informerad om viktiga händelser, strukturer och orsaker i samhället är fria media en nödvändighet! I svåra och komplicerade frågor intervjuar statstelevisionens journalister någon annan journalist. Det är särskilt frekvent bland utrikeskorrespondenter.  Journalisterna saknar uppenbarligen utbildning och träning i samhällsvetenskaplig och historisk teori, metod och kritisk empirisk analys. Kunskapsbristerna i kombination med ren lathet medför undermåligt journalistiskt arbete och lösa fördomsfulla tyckanden. Statstelevisionens USA korrespondent är en av de värsta vad gäller bristande balans och analys av president Trump. Varför följer ingen spåret Jared Kushner, bakgrund, kontakter, religion, finansiärer, roll visavi presidenten? Köpte en fastighet för kontor och bolagen på Femte Avenyn 666 (vilddjurets tal i Bibeln) för 1,8 miljarder dollar. Jared Kushner måste vara ett verkligt intressant fenomenen i Washington idag med sitt oerhörda inflytande på presidenten.

 Istället för verkligt seriöst samhälleligt och historiskt analysarbete av president Trump, Erdoğan, Bolsonario, etc levereras olika invektiv om högerpopulism, hot mot demokratin och annat! Vart har t.ex. rapporteringen om de franska gula västarna och Macrons våldsåtgärder tagit vägen?

 Men ”sanningsministeriet” levererar inte bara bristfälliga och hårt vinklade nyheter. Via underhållningsprogram som Skavlan (med sin tröttsamma Trump-bashing), Ekdahl och Ekdahl, Opinion live m.fl. program presenteras en socialistisk PK indoktrinering. Ibland är programmen lätt förklädda till diskussion som i Ekdahl och Ekdahl men där den vänsterinriktade PK ideologiska bockfoten sticker fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: