Erik, skjuten till döds.

Erik Torell, en ung man med Downs syndrom sköts ihjäl av svensk polis. Polisen avlossade 25 skott varav tre träffade. Tjugofem skott! Tre träffar! Vad säger detta nya faktum om polisens skjutförmåga? Det har sannolikt varit varit ganska farligt i omgivningen under polisens kraftfulla eldgivning!

Det dödande skottet var ett skott i ryggen! Vad säger det?

Enligt advokat Tomas Nilsson, målsägarbiträde för Torells familj, var ett skott i ryggen direkt dödande. Han menar att uppgifterna som framkommit i den tekniska undersökningen och den läkarbedömning som gjorts i samband med obduktionen utgör ”exceptionella uppgifter i mina ögon och det leder till många frågor som måste besvaras i den här utredningen”.

– Helt fruktansvärt. Det handlar om 25 skott. Det dödande skottet har gått rakt in i ryggen. De har skjutit ihjäl honom i ryggen, säger Torells mamma Katarina Söderberg.

– 25 skott – de har inte försökt avvärja situation. Det här är inget nödvärn – de har skjutit för att döda. Det är hemskt, det är fruktansvärt. Det blir bara värre det som kommer fram i den här utredningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: