SVENSKA AKADEMIN!

”Försnilla och avsmak.”

Kjell Espmark en riktig tungviktare och stor kulturpersonlighet (ingen neo-marxistisk postmodernism där) i Svenska Akademin svarar på Horace Engdahls kritik av Sara Danius och de tres gäng!

”Engdahls utspel är det falskaste och skändligaste han läst i hela sitt liv.
Att det inte finns heder i kroppen på Engdahl.”

Samtidigt planerar de åttas gäng som är kvar i Akademin ett möte imorgon för att klara ut förtroendet för ständige sekreteraren Sara Danius!

Vi följer detta i realtid timme för timme. Vem uttalar sig om vem härnäst? Vi väntar på Sara Danius kommentar.

Det är en riktig varböld som bulnat länge som nu brister. Sannolikt finns flera olika lager av motsättningar mellan konservativa och postmodernister, kring Jean Claude Arnault-affären, kring ”metoo-varianten” m.m.

Det spekuleras i att kungen ingriper! Hur?

Stalltips: Svenska Akademin överlever men förändras/förändrar sig i grunden! Det gäller väl nu närmast att rädda Nobelpriset i litteratur som hamnade i knät på Svenska Akademin i början av förra seklet!

2 svar to “SVENSKA AKADEMIN!”

  1. Lars Tyskling Says:

    Säkert är det så att det är en hel del gammalt groll som nu kommer upp till ytan. Slutna sällskap utan insyn riskerar ju att hamna där förr eller senare. Själv är jag fundersam över att akademien kunnat skicka pengar till denna klubb, men ledamöterna var väl så glada och stolta över att få en scen de annars inte skulle ha haft. Och sedan vänskap och du och broder på detta och så är dramaturgin fixad. En del har jag väl inte så mycket till övers för i denna församling, men jag är så gammal att jag nog tycker att de får ta sitt ansvar för att se till att akademien överlever. Ibland måste det rivas för att få luft och ljus. Lite mer öppenhet och lite mindre uppnäst förnämhet vore nog sunt. Och så har nog en del gjort sitt i denna församling, eller borde inse att de gjort det. Förnyelse är sällan fel.

  2. Lars Tyskling Says:

    Kanske lite självironi också och lite distans till sig själva och till sin roll vore klädsamt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: