VEM ÄR VEM I SVENSKA AKADEMIN?

Så här skrev Akademins ständige sekreterare Horace Engdahl i DN om sin kompis Jean Claude Arnault:

”Som livstilsförebild framhåller Horace Engdahl sin franske vän Jean Claude Arnault, akademiledamoten Katarina Frostensons make som driver kulturscenen Forum i Stockholm. Arnault, berättar Engdahl, har tumme med sommelieren på krogen Wasahof. Jean Claude kan utan bekymmer skaka fram två flaskor Pomerol ur ”restauratörens cave”: ”ja, ni är ju två!”
– Han lever det goda livet, han är nästan ensam om det, den ende som har förstånd, han borde göra om Forum till en stilskola för unga män: bli inte hipsters, bli gentlemen! ”

Jean-Claude Arnault, född 15 augusti 1946 i Marseille i Frankrike, är regissör, fotograf och konstnärlig ledare för kulturscenen Forum – nutidsplats för kultur på Sigtunagatan 14 i Stockholm.

Han är redaktör för essäserien Ersatz Essay, och gift med författaren och ledamoten i Svenska Akademien Katarina Frostenson.

Katarina Frostenson Arnault, född 5 mars 1953 i Stockholm, är en svensk lyriker, översättare och ledamot av Svenska Akademien sedan 1992 på stol nr. 18

Ett svar to “VEM ÄR VEM I SVENSKA AKADEMIN?”

  1. Jan Östman Says:

    Samtidigt känns situationen i Sverige i Metoo-kampanjens kölvatten lika besinningslös som den i 30-talets Moskva – anklagelsen är beviset.
    Rimligt att hålla i minnet när det gäller anklagelserna om sextrakasserier i kulturvärlden – där meritkriterierna är nebulösa – är att dessa inte skett i ett vakuum – snarare i en symbios. Klättermus är inte endast sagans Klas epitet.
    Hälsningar
    Janne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: