ÖVERRASKANDE BOKFYND.

Jag söker alltid vid bibliotekens gallringar göra goda bokfynd. Denna gång hittade jag en bok som på ett överraskande sätt bidrog till att förklara ett problem jag grubblat över.

Vart tog den traditionella journalistiken vägen? Den journalistik som söker sanningen i en samhällsfråga även om den är svår och komplicerad. Med en journalistisk inställning som inte tittar på konsekvenserna (vem som gynnas av att sanningen presenteras) utan hyllar den traditionella journalistiska konsekvensneutraliteten.

Boken jag köpte heter ”Sanningens många nyanser. En handbok i MÅNGFALDSJOURNALISTIK” (kursiv i originalet) av ”journalisterna” Behrang Kianzad och Lasse Sandström.

Författarna (vars yrkestitel satts inom citattecken ovan) bedriver vid något som heter Institutet för fortbildning av journalister i Kalmar en kurs som heter ”De nya svenskarna.”

Redan titeln på boken hävdar att sanningen (i filosofisk och vetenskaplig mening) inte är en och odelbar och möjlig att finna utan att den har många nyanser (en helt annan sak än att sanningen inte alltid är möjlig att beskriva och analysera fullt ut i bl. a avsaknad av hållbara data). De som vidare sysslar med MÅNGFALDSJOURNALISTIK är inte journalister utan propagandister med en tydlig politisk agenda. Agendan är känd som PK, politisk korrekthet med närmast religiös övertygelse.

Hur kan man i svenska media beskriva de svenskar som ansluter sig till daesh/IS för ”jihadist-resenärer” som om det handlade om en turistresa till Paris eller Aten?

Följande råd (finns flera) från boken ger oss ett svar: ”Var noga med orden. Skriv inte muslimbombare eller muslimterrorist. Vi vet att varken bomber eller terrorism hänger ihop med islam.”

Den korrekta beskrivningen är muslimska IS/Daesh-terrorister med dokumenterade mord/tortyr/våldtäkter och pedofili på meritförteckningen! Noterar dock att Expressen idag 24.6.2017 använder begreppet IS-terrorister för dem som återvänt till Sverige!

En islamistiskt och politiskt expansiv tolkning av islam sprids via imamer och moskéer som byggs i Örebro, Västerås, Gävle m.fl. städer i Sverige med Saudiarabiska pengar. Det handlar om wahhabism, en extrem form av islam som sprids över världen med miljarder dollar från Saudiarabien! Islam är en krigisk och expansiv religion. Den har varit så sedan Muhammeds dagar! Muhammed var krigare och övertygade och krossade meningsmotståndare via krig! Läs Koranen! Den är full av suror som uppmanar och rättfärdigar att döda s.k. otrogna! Konsekvensen är att Örebro idag i Vivalla har ett par hundra återvändande muslimska IS/Daesh-terrorister fria på gatorna!

Vad är de för typ av ”fortbildning” av journalister som bedrivs vid institutet och sprids via boken? Den förespråkar en journalistik med en propagandistisk uppgift och politisk agenda!

I mitt bibliotek hamnar boken på avdelning falska medvetanden, underavdelning nyttiga idioter/medlöpare. Om någon är intresserad av boken så skänker jag den gärna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: