SÅ SER FLYKTINGPOLITIKEN UT KONKRET REINFELT, ROMSON & LÖVÉN!

En konkret upplevelse av invandringspolitiken: Jag hade varit uppe på Hälleskogsbrännan och inventerat fåglar. På väg hem söderut möter jag på skogen några km söder om Seglingsberg en ung man gående på vägen. Klädd i munkjacka, barhuvad och utan handskar, sommarskor. Termometern visar -19°C. Jag stannar och försöker få kontakt med honom. Han talar inget av kulturspråken (är från Kabul i Afgahnistan) men visar en lapp att han skall till Folktandvården i Virsbo cirka 15 km ytterligare norrut. Jag tar med honom i bilen, vänder och kör mot Virsbo. Med teckenspråk får jag fram att han bor i Fagersta (på en flyktingförläggning för ensamkommande barn, han är minst 25 år). Han har uppenbarligen gått från Ramnäs (hur han kommit dit går inte att utröna) för att ta sig till Virsbo.
Visserligen är jag djupt kritisk mot flyktingpolitiken (nivåer och genomförande) men en människa i sådan nöd hjälper man!
Väl framme vid Folktandvården i Virsbo blir kaoset än större. Den stackars muslimska sköterskan försöker få fram vad han vill utan att kunna kommunicera på något språk. Där sitter ännu en ung man från mellanöstern som blivit undersökt och som skall ha en taxi men som inte vet vart han skall. Sköterskan är helt förtvivlad och skakar på huvudet åt hur det hela fungerar med vilsekomna flyktingar.
Själv åker jag hem men återvänder senare tillsammans med Britt och hämtar upp min passagerare efter hans tandundersökning och kör honom till flyktingförläggningen i Fagersta. Vi följer med honom in till hans rum där det bor 12 ensamkommande unga män i ett rum. Vi talar med en tyngd föreståndare och går runt på förläggningen. Det är deprimerande och skrämmande att se apatin hos flyktingarna, de flesta unga män.
Så ser verkligheten ut ute på vischan långt från elfenbenstornen där Reinfelt, Romson och Löfven sitter med sin ansvarslösa politik. Det är oroande för Sverige och det är förskräckligt synd om flyktingarna och det som nämnda makthavare ställt till med. Fy fan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: