Välkommen

Välkommen till min nystartade blogg. Här avser jag att intermittent kommentera politik, samhälle och kultur i vid mening. Någon enstaka kommentar om fotografering och fågelskådning kan också komma att slinka med.

Aktuellt för dagen är väl att pratkvarnen i Vita Huset – B. Obama – har slutat prata och börjat handla. Tyvärr blev den handlingen en 50 procentig ökning av USAs angreppskrig i Afghanistan. Samtidigt har den norska Nobelkommitteen beslutat att tilldela mannen Nobels Fredspris. Obamas tal vid prisceremonin är ett dagsaktuellt exempel på det nyspråk som Orwell beskriver i boken ”1984”. Fred är krig och krig är fred. Studera talet noga! Jag har träffat många som okritiskt och känslomässigt fallit för hans retorik. Han är farlig just för sin retoriska förmåga att förföra. Applåderna från konservativt håll i USA (ex. Sarah Palin)  bör stämma till eftertanke. I kommentarer i USA har han jämförts med pappa Bush. Kanske inte riktigt vad han tänkt.

Väntar med spänning på hans framträdande i Köpenhamn och hur retorik och konkret handling kan komma att ta sig ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: