VÄNSTER POLITISERINGEN AV STATSAPPARATEN FORTSÄTTER.

Först var det FOI som på SÄPOs uppdrag kallade kritik av statens olika myndigheter för ”konspirationer och extremism” med alla tänkbara invektiv använda i ett Orwellskt nyspåk.

Nu har det alltsedan Olof Palme socialistinfiltrerade Utrikesdepartementet (UD) tagit bladet från munnen. Läs deras uttalande om Koranbränning som är grundlagsskyddad som yttrandefrihet i Sverige.

You got to know your enemies! Läs därför!

Vi har noterat uttalandet från Islamiska samarbetsorganisationen. Sveriges regering förstår till fullo att de islamofobiska handlingar som enskilda personer gjort sig skyldiga till vid manifestationer i Sverige kan vara kränkande för muslimer. Vi fördömer starkt dessa handlingar, som inte på något sätt återspeglar den svenska regeringens åsikter.

Brännandet av Koranen, eller någon annan helig skrift, är en kränkande och respektlös handling och en tydlig provokation. Uttryck för rasism, främlingsfientlighet och därtill kopplad intolerans har inte någon plats i Sverige eller i Europa. Sverige har en grundlagsskyddad rätt till mötesfrihet, yttrandefrihet och demonstrationsfrihet.

Sveriges regering finner det djupt beklagligt att extremister och provokatörer söker så split mellan muslimer och icke-muslimer.”

UD anser sig nu ha kompetens att ta ställning i grundlagsfrågor om de demokratiska fri- och rättigheterna och bedöma vad andra politiska och ideologiska uppfattningar är. I UD:s text staplas invektiven och de vänsterpolitiska omdömena på varandra:

”islamofobisk”

”rasism”

”främlingsfierntlighet”

”intolerens”

”extermister”

”provaktörer”

Jag tror att UD med denna text lyckades få med alla de vanliga tillmälen vi vant oss vid i decennier och som nyligen presenterats i FOI rapporten skriven av tre kvinnliga intellektuella fnask eller ”medvetenhetens fnask” som döde Jan Myrdal ofta skrev.

Vadan denna hysteriskt korkade politiska text? Oro för att muslimer i 57 länder kritiserar Sverige? Oro för att Erdogan och Turkiet stoppar Sveriges ansökan om medlemskap i NATO? Jag sätter en inflationsdrabbad kopparkrona på det sistnämnda. M-regeringen har helt enkelt gått i spinn och låter myndigheterna löpa mental och intellektuell amok.

Lämna en kommentar